Tavoite

Jatkuva oppiminen on tärkeässä asemassa yhteiskunnan kehittämisessä ja yksi ministeriön kärkitavoitteista. Ammattikorkeakouluilta edellytetään yrityslähtöisiä palvelumalleja ja älykästä erikoistumista strategisesti valittuihin osaamisalueisiin, mistä syystä ne ovat kehittäneet erilaisia palvelumalleja suhteessa omaan strategiaansa. Tämän hankkeen uutuusarvo on se, että palvelumalleja suunnitellaan ja piloitoidaan yhteisesti.

JATKUMO-Hankkeen tarkoituksena on ammattikorkeakoulujen välisen yhteistyön syventäminen ja jatkuvaan oppimiseen liittyvän palvelumallin luominen. Yhteistyön myötä kullekin ammattikorkeakoululle avautuu mahdollisuus erikoistua tiettyyn kärkiosaamiseen, joka on mallin myötä kaikkien yritysten ja organisaatioiden saatavilla valtakunnallisesti.

JATKUMO-hankkeella pyritään yhdistämään korkeakoulujen kumppanuudet jatkuvan oppimisen malliin ja samalla hakemaan yhteisiä ja yhtenäisiä käytänteitä eri ammattikorkeakoulujen välillä. Hankkeella vahvistetaan ammattikorkeakoulujen koulutustarjonnan sekä kehittämis- ja innovaatioalustojen keskinäistä verkottumista ja yhteiskäyttöä. Hankkeessa kehitetyn toimintamallin johdosta eri  ammattikorkeakoulujen koulutuspalvelut täydentävät toisiaan ja ovat kattavasti koko maan laajuisesti hyödynnettävissä. Hankkeen avulla levitetään myös tietoa ammattikorkeakoulujen tarjoamien palvelujen saatavuudesta.

Hankkeen tavoitteena on:

  • Yritysten osaamistarpeisiin perustuvan koulutustarjonnan kehittäminen
  • Korkeakoulujen välisen koulutusyhteistyön kehittäminen; yhteinen palvelutarjonta ja työnjako valittujen profiilien mukaisesti
  • Korkeakoulujen koulutuskumppanuuden tarjooman sitominen pitkäjänteisesti osaksi yritysten jatkuvaa kehitystyötä
  • Jatkuvan oppimisen integroiminen korkeakoulujen kumppanuuden hallinnan prosesseihin
  • Jatkuvan oppimisen brändin, näkyvyyden ja tuotteistamisen rakentaminen ja ammattikorkeakoulujen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden parantaminen (opintopisteytettyjen, jatkuvan oppimisen kokonaisuuksien poluttaminen tutkintoihin).
  • Tulosten hyödynnettävyys

    Hankkeen tulokset ovat suoraan hyödynnettävissä sen jälkeen. Hyödynsaajana ovat maan muut korkeakoulut yritysyhteistyöverkostoineen tiedon ja tulosten jakamisen kautta. Tuloksista voidaan ajatella saatavan välillistä hyötyä myös muiden (eurooppalaisten) korkeakouluyhteisöjen keskuudessa.