Tavoite

Hankkeen tavoitteena on tuoda esille kiertotalouden mahdollisuuksia matkailun näkökulmasta ja erityisesti nostaa esille mahdollisuuksia ruokahävikin vähentämiseksi matkailuelinkeinossa. Kokeilemalla ja nostamalle esille konkreettisesti matkailuyrityksille sovellettavista ruokahävikin mittareista edistetään matkailutoimijoiden osaamista ja vastuullista, ympäristöystävällistä liiketoiminnan kehittämistä.

Tavoitteet

1.    Valita ruokahävikin mittaamiseen kaksi pilotoitavaa mittaria sekä sovittaa ne matkailun toimintaympäristöön ruokahävikin        mittaamiseksi.2.     Pilotoida valitut mittarit matkailuelinkeinossa ja nostaa esille soveltuvia menetelmiä sekä kehittämistarpeita                           ruokahävikin mittaamiseen. 3.     Nostaa pilotointien pohjalta konkreettisia esimerkkejä ja menetelmiä ruokahävikin vähentämiseksi matkailuelinkeinossa.4.     Edistää ruokahävikin vähentämiseksi kiertotalouden kehitysprosessien käynnistymistä matkailuyrityksissä.

 

Tulokset

Hankkeen tuloksena on avattu kiertotalouden käsitettä matkailun näkökulmasta ja erityisesti ruokahävikin vähentämiseksi konkreettisten ja käytännönläheisten pilotoinnin kautta. Pilotoinnin kautta on nostettu esille mittareita, joita matkailuyritykset voivat hyödyntää oman liiketoiminnan kehittämisessä ruokahävikkiä pienentämällä.

Tulosten hyödynnettävyys

Hankkeessa tehdään kehittämistyötä yhdessä yrittäjien kanssa ja näin kehitetään elinkeinoelämää. Tavoite on, että yrityhteistyön kautta syntyy uusia elinkeinolähtöisiä toimeksiantoja ja kehittämisideoita. Hankkeen aikana tarkastellaan myös tulosten hyödyntämisestä ja integroitumista mm. matkailualan opetukseen.