Tavoite

Hankkeen ensisijaisena kohderyhmänä ovat lappilaiset elintarvike-, matkailu- ja luonnontuotealan mikroyritykset. Tavoitteena on auttaa maaseutuyrityksiä selviytymään koronan aiheuttamasta liiketoiminnan kriisistä tarjoamalla erityisesti rahoitukseen liittyvää neuvontaa. Neuvonta toteutetaan alueellisena ostopalveluna yritysneuvonnan ammattilaisilta. 

Hankkeen toisena painopisteenä on maakunnallisen elintarvike- ja luonnontuotealan koordinaation ja tiedotuksen kehittäminen. Tavoitteena on vahvistaa maaseutuyritysten, hankkeiden, ynnä muiden alan toimijoiden välisiä verkostoja erilaisia yhteistyötapaamisia järjestämällä. Tiedotuksen sujuvoittamiseksi hankkeen ensisijaisena viestintäkanavana käytetään Lapin elintarviketalo -sivustoa esimerkiksi tapahtumiin-, hanketoimintaan sekä alan koulutustoimintaan liittyen. Alueellisen tason lisäksi hanke toimii kumppanina maaseutuklusterin kansainvälisissä verkostoissa.

Tulokset

Yrityksille tarjotaan hankkeen kautta maaseutuyrityskohtaista neuvontaa (1 pvä/yritys) ja laajemmin julkisesti tietotusta eri kanavien kautta. Yhtenä tavoitteena on lisätä myös hankkeiden välistä yhteistyötä.