Tavoite

ELOA- hankkeen tavoitteena oli vastata elintarvikeviennin osaajapulaan. Hankkeessa suunniteltiin ja toteutettiin kaksi ammattikorkeakouluopiskelijoille suunnattua elintarvikeviennin osaamiskoulutusta (30 op). Opintokokonaisuuden moduulien sisältö kehitettiin ja suunniteltiin yhteistyössä hankkeen alan asiantuntijoista koostuvan ohjausryhmän kanssa yritysten ja työelämän tarpeiden mukaisesti. Suurin osa koulutuksiin osallistuneista oli ammattikorkeakouluopiskelijoita. Hankkeen koulutukset olivat verkkototeutuksia keväällä 2020 alkaneen koronapandemian vuoksi. Koulutuspäivät koostuivat vientiprosessiin liittyvistä aihekokonaisuuksista. Molemmissa koulutuskokonaisuuksissa tehtiin oikeille elintarvikealan yrityksille kehittämistehtävä, joka liittyi johonkin koulutuksen aihekokonaisuuteen. 

Tulokset

ELOA-hankkeen koulutukset tarjosivat perustiedot elintarvikealasta sekä kattavan perustan erilaisiin elintarvikealan yritysten vientitehtäviin. Koulutuksesta valmistui kolmekymmentä uutta elintarvikeviennin osaajaa.Hankkeen toteuttivat yhteistyössä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Lapin ammattikorkeakoulu sekä Oulun ammattikorkeakoulu.Hankkeen pohjalta suunniteltiin elintarvikevientikoulutusta usean ammattikorkeakoulun avoimen amk:n kurssitarjottimelle sekä Campus Onlineen.