ELOA – Elintarvikeviennin osaaminen kasvuun Rahoittajat Lisätietoa Marru Kraft Aikataulu 1.9.2019 -30.09.2021 Koulutus Maaseutuelinkeinot Osaamisryhmä Tulevaisuuden biotalous Rahoituslähteet Ministeriöt Hankkeen tila Päättynyt Liitetiedostot lapinamk_rgb_lomakekoko.jpg Tavoite ELOA- hankkeen tavoitteena oli vastata elintarvikeviennin osaajapulaan. Hankkeessa suunniteltiin ja toteutettiin kaksi ammattikorkeakouluopiskelijoille suunnattua elintarvikeviennin osaamiskoulutusta (30 op). Opintokokonaisuuden moduulien sisältö kehitettiin ja suunniteltiin yhteistyössä hankkeen alan asiantuntijoista koostuvan ohjausryhmän kanssa yritysten ja työelämän tarpeiden mukaisesti. Suurin osa koulutuksiin osallistuneista oli ammattikorkeakouluopiskelijoita. Hankkeen koulutukset olivat verkkototeutuksia keväällä 2020 alkaneen koronapandemian vuoksi. Koulutuspäivät koostuivat vientiprosessiin liittyvistä aihekokonaisuuksista. Molemmissa koulutuskokonaisuuksissa tehtiin oikeille elintarvikealan yrityksille kehittämistehtävä, joka liittyi johonkin koulutuksen aihekokonaisuuteen. Tulokset ELOA-hankkeen koulutukset tarjosivat perustiedot elintarvikealasta sekä kattavan perustan erilaisiin elintarvikealan yritysten vientitehtäviin. Koulutuksesta valmistui kolmekymmentä uutta elintarvikeviennin osaajaa.Hankkeen toteuttivat yhteistyössä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Lapin ammattikorkeakoulu sekä Oulun ammattikorkeakoulu.Hankkeen pohjalta suunniteltiin elintarvikevientikoulutusta usean ammattikorkeakoulun avoimen amk:n kurssitarjottimelle sekä Campus Onlineen.