Tavoite

Välittömät tavoitteet:1. Saada tietoa Green Care -yrittämisen kehittämistarpeista ja -mahdollisuuksista Lapissa. 2. Aktivoida olemassa olevia ja uusilta toimialoilta tulevia Green Care -tyyppisiä yrittäjiä sekä Green Care -elinkeinotoiminnasta kiinnostuneita keskinäiseen yhteistyöhön ja kehittämiseen.3. Uuden kehittämistoiminnan valmistelu monialaisen Green Care -yrittäjyyden luomiseksi ja vahvistamiseksi Lapin maaseutualueilla.

Välilliset tavoitteet:Hankkeen tavoitteena on myös vaikuttaa työpaikkojen ja palvelutuotannon lisääntymiseen Lapissa. Eritoten pyrkimyksenä on vahvistaa maaseudulla sijaitsevien yritysten toimintaa ja lisätä palvelutuotantoa taide- ja kulttuurilähtöisten menetelmien ja asiantuntijuuden hyödyntämisen kautta. Näin lisätään myös työmahdollisuuksia ja uusia innovatiivisia tapoja tuottaa palveluita eri alojen asiantuntijoiden yhteistyönä.

Tulokset

Hankkeen tuotoksena syntyvät
  • Sähköinen kartta, jossa on esillä Green Care -toimintaan liittyviä toimijoita ja palveluntarjoajia lapin alueella
  •  Julkaisu ‘lappilaisten yritysten Green Care -kehitystarpeet’, joka esittelee
    •  lappilaisten toimijoiden tarpeita, haaveita ja näkemyksiä oman yritystoiminnan/organisaation kehittämiseen ja Green Care -palveluiden tuottamiseen sekä maaseudun kehittämiseen,
    • lappilaisten toimijoiden näkemyksiä yhteistoiminnasta, monialaisuudesta sekä verkostoista ja kumppanuuksista
    • sote- ja maakuntauudistuksen vaikutuksista Green Care -palveluiden tuottamiseen
  • verkosto kehittämisestä kiinnostuneista yrittäjistä ja työryhmän toimijoista
  • uusi yritysryhmä- tai kehittämishanke

Hankkeen tuloksena on

  • saatu tietoa Green Care -yrittämisen kehittämistarpeista ja -mahdollisuuksista Lapissa.
  • aktivoitu olemassa olevia ja uusilta toimialoilta tulevia Green Care -tyyppisiä yrittäjiä sekä Green Care -elinkeinotoiminnasta kiinnostuneita keskinäiseen yhteistyöhön ja kehittämiseen.
  • valmisteltu uutta kehittämistoimintaa monialaisen Green Care -yrittäjyyden luomiseksi ja vahvistamiseksi Lapin maaseutualueilla.
  • Hankkeen tulokset vaikuttavat välillisesti Green Care -palveluiden kehittymiseen, yritystoiminnan ja työllisyysmahdollisuuksien lisääntymiseen. Tulokset vaikuttavat myös kumppanuuksien syntymiseen erityisesti niiden toimialojen toimijoiden välille joissa aikaisempaa vakiintunutta yrittäjien välistä yhteistyötä ei vielä ole ollut.

    Tulosten hyödynnettävyys

    Hankkeen tulokset hyödynnettään suoraan uutena hankkeena, sillä hankkeessa aktivoidaan yrittäjiä mukaan kehittämistoimintaan ja kartoitetaan kehittämistarpeet joiden perusteella valmistellaan uusi hanke. Lisäksi syntyneitä verkostoja hyödynnetään myös muissa hanke/ opetus/yhteistyötoimissa, sekä Green Care -toiminnan kehittämisessä Lapin AMKissa ja maakunnassa. Sote- ja maakuntauudistusten mahdollisuuksia voivat yrittäjät hyödyntää omassa toiminnassaan. Yrittäjät voivat hyödyntää myös syntyneitä verkostoja ja yhteistyötoimia esimerkiksi uusien palveluiden tuottamisen kautta. Yrittäjät voivat myös hyödyntää hankkeen aikana sprarrauksessa heidän yrityksestään esiin tulleita asioita kehittämällä omaa toimintaa eteenpäin myös ilman hankkeiden apua.