Lähiruokaa asiakkaille uusilla tavoilla Rahoittajat Lisätietoa Marru Kraft Aikataulu 4.5.2020 -31.12.2020 Budjetti Lapin AMKin kokonaisbudjetti 80826 € Lapin AMKin omarahoitus 16165 € Koulutus Maaseutuelinkeinot Osaamisryhmä Tulevaisuuden biotalous Rahoituslähteet ESR 2014-2020 Hankkeen tila Päättynyt Tavoite Lapin ammattikorkeakoulu toteuttaa 4.5-31.12.2020 lappilaisten lähiruoan pientuottajien ja sidosryhmien kanssa hankkeen, jonka tavoitteena on lisätä yrittäjien työssä jaksamista ja osaamista sekä tukea yritystoiminnan tuottavuutta.Hankkeen toimenpiteissä huomioidaan koulutuksellinen työnohjausote. Toimenpiteinä työnohjaus, vertaistuki, verkostoituminen sekä kouluttaminen ja valmennukset lisäävät yrittäjien voimavaroja, verkostoitumista ja osaamista sekä uusia ideoita ja näkökulmia oman hyvinvoinnin ja yrityksen tuottavuuden toteuttamiseksi. Tulokset Hankkeen tuloksena on toimenpiteisiin osallistuneiden yritysten ja yrittäjien parantunut hyvinvointi. Tulosten saavuttamista mitataan osallistuville suunnatulla kyselyllä, jossa kartoitetaan kuinka paljon työhyvinvointi,verkostoituminen ja osaaminen ovat lisääntyneet ja ovatko yritykset ottaneet käyttöön uusia keinoja yritystentuottavuuden edistämiseksi. Tulosten kautta hanke lisää yrittäjien uusia keinoja saada lähiruokaa asiakkaille uusilla keinoilla. Hankkeen tuotokset jäävät hankkeen jälkeen myös kaikkien yrittäjien, yrittäjiksi haluavien ja muiden kiinnostuneiden käyttöön.Hanke vaikuttaa ensisijaisesti yrityksiin, mutta myös lappilaisen ruokaturvan tukemisen, elintarviketurvallisuutta ja omavaraisuutta edistämällä. Lisäksi hanke auttaa yrittäjiä kääntämään muutostilanteen markkinat hyödyksi ja tukee liiketoiminnan uusia mahdollisuuksia myös muutostilanteen jälkeen.