Tavoite

OVET-hankkeen päätavoitteena on edistää kaupan alan sekä siivous- ja ravitsemisalojen työhyvinvointia, osallisuutta ja tuottavuutta. Lisäksi tavoitteena on lisätä kyseisten alojen arvostusta ja vahvistaa moninaisuuden näkemistä yritysten voimavarana.

Hankkeeseen tulee osallistumaan noin 30 yritystä Pohjois-Suomesta ja Kainuusta. Yritysten johto ja henkilöstö osallistetaan hankkeen toimintoihin kaikissa vaiheissa. Yritysten kanssa tehtävä työ koostuu kolmesta eri toimenpiteestä, jotka on kuvattuna alla.

Toimenpide 1: Työhyvinvoinnin tilaa koskevat kartoitukset aluksi ja lopuksi. Menetelmänä sähköinen kysely sekä haastattelut.

Toimenpide 2: Yritysten yhteiset esimiestyöpajat, jotka koostuvat luennoista sekä pienryhmissä työskentelystä. Työpajojen teemoja ovat työhyvinvoinnin ja osallistamisen lisäksi mm. henkilöstön osaamisen kehittäminen, eettinen johtaminen, työn arvostus, työmotivaatio, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo sekä moninaisuusjohtaminen.

Toimenpide 3: Yrityskohtaiset työpajat ja konsultointi. Toimenpiteessä syvennytään kunkin yrityksen omiin kehittämistarpeisiin. Osallistujia ovat esimiesten lisäksi myös yritysten muu henkilöstö.

www.ovetkasvuun.fi

Tulokset

Hankkeen toimenpiteiden tuloksena henkilöstön vaikutusmahdollisuudet omaan työhönsä ovat lisääntyneet, työhyvinvointi on parantunut sekä henkilöstön että esimiesten keskuudessa ja henkilöstön ammattiylpeys sekä oman työn arvostaminen on kehittynyt. Lisäksi työntekijöiden erilaiset taustat ja erilainen osaaminen nähdään yrityksen vahvuutena.

Tulosten hyödynnettävyys

Hankkeessa toteutettua toimintamallia hyödynnetään ja ko. toimintoja pyritään jatkamaan hankkeen toteuttajaorganisaatioissa hankkeen päätyttyä. Lisäksi hankkeessa tuotetusta toimintamallista ja hankkeen tuloksista tehdään julkaisu/julkaisuja toimenpidesuosituksineen.