Tulosten hyödynnettävyys

Hankkeen tuloksena alkutuotannossa sekä muualla elintarvikeketjussa toimivien pienten yritysten säädösvaatimusten tuntemus on parantunut. Parempi elintarvikelainsäädännön hallinta kannustaa uusia yrityksiä elintarvikejalostuksen aloittamiseen tai toiminnan kehittämiseen koulutukseen osallistuneiden keskuudessa. Lappilaisilla alkutuotantotiloilla on LaaTu-hankkeen toimenpiteiden seurauksena aiempaa paremmat mahdollisuudet saada lisätuloja elintarvikkeiden jatkojalostustoiminnasta. LaaTu-hankkeessa koottava koulutusmateriaali ja -malli on hyödynnettävissä myös hankkeen päättymisen jälkeen esimerkiksi Lapin AMKin palvelutuotannossa. Sisältönsä puolesta koulutusmateriaali sopii hyödynnettäväksi myös osana restonomi- sekä agrologiopintoja. Elintarvikelainsäädännön perusosaamisen sisällyttäminen agrologiopintoihin tarjoaisi erityisesti maatilalta tuleville opiskelijoille luontevan väylän monipuolistaa oman tilansa tulonmuodostusta.