Tavoite

SOTE-silta -hankkeen tavoitteena on kehittää sujuva ja kustannustehokas prosessi sairaanhoitajan, kuntoutuksen (fysioterapeutti, toimintaterapeutti, jalkaterapeutti), röntgenhoitajan, bioanalyytikon, suuhygienistin ja kätilön tutkinnon ulkomailla suorittaneiden maahanmuuttajien ammattipätevyyden tunnustamiseen, ammatinharjoittamisoikeuden myöntämiseen ja työllistymiseen. Hankkeessa tuotetaan moduulimalli, jonka avulla sote-korkeakoulututkinnon ulkomailla suorittaneet saavat työllistymisen kannalta riittävän suomen kielen osaamisen (B2/YKI4) ja täydentävän ammatillisen osaamisen, vahvistavat työelämäverkostojaan sekä saavat työkokemusta ja referenssejä.

Tulokset

Hankkeen tuloksena syntyy käytännössä toimivaksi osoitettu moduulimalli, joka tuottaa maahanmuuttajille osuvampaa ja joustavampaa koulutusta työelämän vaatimuksiin. Malli jää ammattikorkeakoulujen käyttöön. Hankkeeseen osallistuu 73 maahanmuuttajaa, joista 100 % työllistyy pidemmällä aikavälillä. Hankkeesta viestitään yli sadalle maahanmuuttajien ohjauksen asiantuntijalle.

 

Hanke edistää hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta tukemalla maahanmuuttajien koulutukseen osallistumista ja työelämään siirtymistä. Hanke vahvistaa  sosiaali- ja terveysalan henkilöstön moninaisuusosaamista ja sitä kautta laatua.

Pidemmällä aikavälillä hanke tukee korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien työllistymistä osaamistaan vastaaviin tehtäviin ja integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Hanke lisää sote-alan organisaatioissa henkilöstön moninaisuutta ja sitä kautta parantaa palvelujen laatua ja innovaatioiden syntymisen mahdollisuutta. Sujuva työllistyminen on myös vetovoimatekijä ja voi houkutella korkeaa osaamista omaavia kansainvälisiä osaajia Suomeen.

Tulosten hyödynnettävyys

Tuotettavat sisällöt on sovellettavissa myös muuhun opetukseen.