Tavoite

Wellbeing CoDe

Wellbeing CoDe hankkeen tavoitteena on muodostaa alustava malli Lapin hyvinvoinnin ja terveyden TKI-keskittymän visiosta, kehittämissisällöistä ja toimijaverkostosta laajan alueellisen toimijaverkoston osallisuutta hyödyntämällä.

Hankkeella tuetaan pitkän tähtäimen tavoitetta rakentaa Lapin hyvinvoinnin ja terveyden TKI-keskittymä, monitoimijainen verkosto, joka pyrkii vastaamaan Lapin hyvinvointialueen, TKI-organisaatioiden, koulutusalan organisaatioiden, kuntien, yhdistysten sekä yritysten tarpeisiin hyödyntämällä alueella olevia voimavaroja järkevämmin ja tehokkaammin. Laajempana hankkeen tavoitteena on edistää ja tukea omalta osaltaan hyvinvoinnin ja terveyden TKI-keskittymän rakenteiden ja toiminnan pitkäjänteistä kehittymistä.

Hankkeen toteuttajat: Lapin Yliopisto & Lapin Ammattikorkeakoulu

Hankkeen toimenpiteet:

TP1 – Toimijaverkoston kokoaminen ja tarpeiden kartoittaminenTP2 – Lapin hyvinvointihaasteiden ja -tarpeiden sekä toimintaympäristön kartoitusTP3 – Vision kiteyttäminen, toimijoiden roolit ja konseptin mallintaminenTP4 – Hankkeen koordinaatio ja viestintä

 

Tarve Lapin hyvinvoinnin ja terveyden TKI-keskittymän perustamiselle liittyy sekä hyvinvointi- ja sosiaalipalveluiden rakenteelliseen uudistukseen että tarpeeseen tehostaa TKI-toiminnan ja tutkitun tiedon hyödyntämistä palvelujen kehittämisessä ja tuottamisessa. Lapin erityishaasteita ovat ikääntyvä väestö, väestön suuri sairastavuus muuhun maahan verrattuna, palvelujen järjestäminen pitkien etäisyyksien ympäristössä sekä saamelaisväestön hyvinvointi- ja terveyspalvelujen kehittäminen valtakunnallisesti.

Tulokset

Hankkeen tulokset:

TP1 – Yhteenveto työpajojen ja keskustelutilaisuuksien tuotoksista.TP2 – Raportti toiminnan käynnistämiseksi.TP3 – Esitys/Raportti konseptin mallintamiseksi.TP4 – TKI-keskittymän viestintämateriaali ja hankeviestintä.

 

 Kesto 12/2023 -05/2024

 Kokonaisbudjetti 87 773€  |  EU-rahoitus 52 633€

Tulosten hyödynnettävyys

Saatuja tuloksia hyödynnetään laajemmassa TKI-keskittymän käynnistämishankkeessa, johon haetaan rahoitusta myöhemmin. Tällä hankkeella varmistetaan valmistelun jatkumo ja katkeamattomuus.