Lapin ammattikorkeakoulu panostaa kestävän yrittäjyyden koulutukseen yhdessä kolmen muun eurooppalaisen korkeakoulun kanssa.

Eramus+ -hankkeessa European Upskilling of Students for Sustainable Entrepreneurship (EU2SE) kehitetään ja toteutetaan kestävään yrittäjyyteen liittyvä virtuaalinen opintojakso ja yrittäjyysviikko, jossa virtuaalijakson opintoja viedään käytäntöön. Opintoihin osallistuu opiskelijoita Suomesta, Ranskasta, Espanjasta ja Pohjois-Makedoniasta. Kestävään yrittäjyyteen pureudutaan niin innovoinnin ja prototypoinnin, tekoälytyökalujen ja kyberturvallisuuden näkökulmista.

– Juuri nyt  rakennetaan virtuaaliopintoja ja viimeistellään opiskelijavalintoja virtuaaliopintojen ja yrittäjyysviikon kokonaisuuteen. Keväällä 2025 yrittäjyysviikko järjestetään Pohjois-Makedoniassa, ja mielestäni onkin todella hyvä mahdollisuus meidän opiskelijoillemme päästä sekä luomaan kansainvälisiä verkostoja että tutustumaan toiseen kulttuuriin ja ympäristöön, kertoo hankkeen projektipäällikkö Eeva Helameri.

Vastuullisuus on tärkeä osa tulevaisuuden osaajien koulutusta. Kestävä kehitys, joka kattaa sekä ympäristö- että sosiaaliset ja taloudelliset näkökohdat, on yhä merkittävämpi osa tulevaisuuden ammattilaisten koulutusta.

Kestävään yrittäjyyteen on Lapin ammattikorkeakoulussa panostettu jo pitkään, kertoo lehtori Anzelika Krastina Lapin ammattikorkeakoulusta.

– Kestävyys on koko ajan tärkeämpää huomioida yritystoiminnassa, ja parhaimmillaan se on keskiössä koko yrityksen elinkaaren ajan – innovoinnista ja yritysideasta liiketoimintasuunnitelmaan sekä käytännön liiketoimintaan saakka. Se kuitenkin vaatii uudenlaista ajattelua ja työkaluja, ja niitä tämänkin projektin kautta haluamme tuoda opiskelijoillemme.

European Upskilling of Students for Sustainable Entrepreneurship -hanketta toteuttaa Ranskasta University of CAEN/Unicaen, Suomesta Lapin ammattikorkeakoulu, Pohjois-Makedoniasta Ss. Cyril and Methodius University, Skopje ja Espanjasta University of Valladolid. Eramus+ -ohjelma rahoittaa hanketta, sen kokonaisbudjetti on 250 000 euroa ja toteutusaika 1.9.2024 – 31.8.2026.

Kuvituskuva.