Biotalouden ja energiantuotannon johtamisen koulutuksessa saat työkaluja ja osaamista vihreän siirtymän analysointiin ja johtamiseen sekä riskien arviointiin ja päätöksentekoon.

Tunnet uusiutuviin luonnonvaroihin perustuvat toimintamallit, uudet teknologiat ja kiertotalouden älykkäät ratkaisut. Osaat johtaa vihreässä siirtymässä tarvittavaa osaamista ja verkostoja, ja tunnet resurssitehokkaan liiketoiminnan ympäristövastuullisen kasvun edellytykset.

Opinnot suoritetaan verkko-opintoina. Kontaktiopetus on pääsääntöisesti iltaisin klo 17 – 19, keskimäärin kahtena-kolmena arkipäivänä kuukaudessa. Koulutus on soveltava ja työelämän kehittämiseen tähtäävä. Tutkivia ja ongelmaperustaisia oppimis- ja kehittämistehtäviä tehdään opintojaksosta riippuen yksin ja/tai monialaisissa pienryhmissä.

Koulutuksessa vahvistetaan kirjallista ja suullista viestintää, sillä vuorovaikutustaitojen kehittyminen on erittäin tärkeää kokonaisvaltaisen asiantuntijuuden kehittämisen näkökulmasta.

AMK-tutkinnon suorittaneella on valmiudet toimia vaativissa esimies-, kehittämis- tai asiantuntijatehtävissä.

Tutkinto antaa myös kelpoisuuden julkiseen virkaan ja tehtävään, jonka vaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto. Tutkinto antaa kelpoisuuden yliopistollisiin jatko-opintoihin.

Tutkintonimike:
– Agrologi (ylempi AMK)
– Insinööri (ylempi AMK)
– Metsätalousinsinööri (ylempi AMK)
– Tradenomi (ylempi AMK)

Koulutus noudattaa European Qualification Framework (EQF) osaamisen taso kuvauksia sekä tutkintojen ja muun osaamisen kansallisen viitekehyksen (NQF) osaamiskuvauksia. Ylemmän korkeakoulututkinnon osaamista vastaa taso 7.

Tutkinnon laajuus on 60 – 90 opintopistettä

1. Ydinosaamisen opinnot, 55 op:

• Vihreän siirtymän toimintamallit, 5 op
• Uusiutuvan energian asiantuntijuus, 5 op
• Circular Economy for Sustainability Transformation, 5 op
• Vastuullisesti kestävä johtaminen, 5 op
• Työelämän kehittämismenetelmät, 5 op
• Opinnäytetyö 30 op

2. Profiloivan osaamisen opintojaksot valitaan 5 – 35 op riippuen taustatutkinnosta:

Profiloivan osaamisen opintojakson voit valita kaikille yhteisestä monialaisesta Lapin AMK Master School-tarjonnasta, tai muista soveltuvista EQF7-tason opinnoista.

Katso myös opetussuunnitelma 2025

Löydät kaikki tarjolla olevat vapaasti valittavat profiloivat opinnot Opinto-oppaasta

Opinnot suoritetaan verkko-opintoina. Kontaktiopetus on pääsääntöisesti iltaisin 17-19, keskimäärin kahtena-kolmena arkipäivänä kuukaudessa. Koulutus on soveltava ja työelämän kehittämiseen tähtäävä. Tutkivia ja ongelmaperustaisia oppimis- ja kehittämistehtäviä tehdään opintojaksosta riippuen yksin ja/tai monialaisissa pienryhmissä

Opiskelijana sinulla on mahdollisuus ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti lukea hyväksi muussa kotimaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa taikka muussa oppilaitoksessa suorittamiasi opintoja sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja muilla samantasoisilla opinnoilla.

Opinnot alkavat yhteisellä orientaatiolla verkossa tammikuussa 2025. Orientaatiopäivien ohjelma on päiväsaikaan klo 9-16 välillä. Orientaatiopäiviin osallistuminen on pakollista.

Korkeakouluopintoihin haetaan syksyn yhteishaussa. Koulutuksella on oma sivu Opintopolku.fi -hakuportaalissa. Sieltä löydät:

– Tarkemmat tiedot koulutuksesta
– Valintaperusteet
– Hakulomakkeen, jolla haetaan koulutukseen
– Valintaprosessin seuranta tapahtuu Oma opintopolku -palvelussa

Tietoa valintakoeopintojaksosta

Koulutuksen valintakoe on 5 opintopisteen laajuinen opintojakso.
Tutustuthan huolella valintakoeopintojakson ohjeisiin Opintopolussa!