Riskienhallinnan ja vastuullisen liiketoiminnan asiantuntija osaa vastata tulevaisuuden haasteisiin ja toimia osana organisaationsa riskienhallinnan kehittämistä. Hänellä on vahva tulevaisuusorientoitunut näkökulma ja hän kykenee arvioimaan toimintaan liittyviä riskejä ja niihin varautumista osana organisaation arkea.

Riskienhallinnan ja vastuullisuuden liiketoiminnan koulutuksessa opiskelija saa työkaluja ja osaamista liiketoiminnan kokonaisvaltaiseen analysointiin ja hän kykenee näkemään organisaation toimintaan vaikuttavia erilaisia ulkoisia ja sisäisiä riskejä. Koulutuksessa vahvistetaan kirjallista ja suullista viestintää. Näiden taitojen kehittyminen on erittäin tärkeää kokonaisvaltaisen asiantuntijuuden kehittämisen näkökulmasta, selkeä viestintä on toiminnan kehittämisen perusvaatimus.

Koulutuksen opinnot suoritetaan verkko-opintoina. Opintojaksojen kontaktiopetus on pääsääntöisesti iltapäivisin/iltaisin 15-19, keskimäärin kahtena-kolmena arkipäivänä kuukaudessa. Koulutus on soveltava ja työelämän kehittämiseen tähtäävä. Tutkivia ja ongelmaperustaisia oppimis- ja kehittämistehtäviä tehdään opintojaksosta riippuen yksin ja/tai monialaisissa pienryhmissä.

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon laajuus on tekniikan ja liikenteenalalla sekä maa- ja metsätalousalalla 60 opintopistettä ja muilla aloilla 90 opintopistettä.


Maailma on yllätyksiä täynnä. Siksi tarvitsemme asiantuntijoita, jotka kykenevät ennakoimaan ja hallitsemaan tulevaisuuden riskejä ja kehittämään vastuullista liiketoimintaa verkostoituneissa organisaatioissa. 


Koulutus antaa mahdollisuuden kehittää osaamista ja pätevyyttä riskienhallinnan ja vastuullisen liiketoiminnan asiantuntijana tai niihin liittyvissä erilaisissa johtamistehtävissä.

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto antaa kelpoisuuden julkiseen virkaan ja tehtävään, jonka vaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto. Koulutuksesta valmistuvien tutkintonimikkeitä taustakoulutuksesta riippuen ovat: Agrologi YAMK; Geronomi YAMK; Fysioterapeutti YAMK; Insinööri YAMK; Liikunnanohjaaja YAMK; Metsätalousinsinööri YAMK; Restonomi YAMK; Sairaanhoitaja YAMK; Sosionomi YAMK; Terveydenhoitaja YAMK; Tradenomi YAMK.

Tutkinto antaa kelpoisuuden hakeutua ammatilliseen opettajankoulutukseen sekä yliopistollisiin jatko-opintoihin.

Koulutus noudattaa European Qualification Framework (EQF:n) mukaisia osaamisen tasokuvauksia sekä tutkintojen ja muun osaamisen kansallisen viitekehyksen (NQF) osaamiskuvauksia. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon osaamista vastaava taso on 7.

Tutkinnon laajuus on tekniikan ja liikenteenalalla sekä maa- ja metsätalousalalla 60 opintopistettä ja muilla aloilla 90 opintopistettä.

Koulutus muodostuu seuraavista opintojaksokokonaisuuksista:
1) Ydinosaaminen (55 op) ja
2) Profiloiva osaaminen (5/35 op)

Koulutukseen sisältyvät seuraavat ydinosaamisen opinnot, 55 op:
Ydinopintoihin kuuluvat opintojaksot ovat:
Työelämän kehittämismenetelmät, 5 op
Riskienhallinta erilaisissa organisaatioissa, 5 op
Riskienhallinta ja vastuullisuus osana strategista suunnittelua, 5 op
Ennakointi ja tulevaisuusskenaariot vastuullisen liiketoiminnan osana, 5 op
Kaksoissiirtymän mahdollisuudet vastuullisen liiketoiminnan edistämisessä 5 op
Opinnäytetyö 30 op

Opinnäytetyö (30 op) on työelämälähtöinen tutkimuksellinen kehittämistyö, joka tehdään ohjattuna prosessina noin 10 opiskelijan muodostamissa teemaryhmissä. Kunkin teemaryhmän sisällä varsinainen opinnäytetyö laaditaan 2-3 henkilön ryhmätyönä. Työ perustuu työelämään liittyvän kehittämisidean analysoinnille, suunnittelulle ja toteutukselle ja siinä korostuu monialainen yhteistyö ja verkostoituminen.

Koulutuksen sisältöalueisiin kuuluvat myös vapaasti valittavat profiloivan osaamisen opintojaksot, (5/35 op):
Valittavana on muita monialaisia profiloivan osaamisen opintojaksoja Lapin AMKin Master School-tarjonnasta. Profiloivien opintojen tarjonta antaa sinulle mahdollisuuden rakentaa osaamistarpeitasi vastaavan ja urapolkuasi parhaiten tukevan henkilökohtaisen opintosuunnitelman (eHOPS). Tarjonnassa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä opintoja muun muassa seuraavista kokonaisuuksista: digitalisaatio-osaaminen, hyvinvointiosaaminen, johtamisosaaminen, yrittäjyys- ja liiketoimintaosaaminen, sosiaali- ja terveysalan esihenkilötyöosaaminen, teknologiaosaaminen, tiedolla johtamisen osaaminen, tulevaisuuden muotoiluosaaminen, tutkimus- ja kehittämisosaaminen sekä uudistuva työelämäosaaminen. Profiloivaan osaamiseen voit valita myös muissa korkeakouluissa tarjolla olevia ylempien korkeakoulututkintojen tasoisia (EQF7) opintoja.

Katso Opetussuunnitelma 2025

Opinnot ovat verkko-opintoja. Verkko-opiskelu sisältää samat elementit kuin perinteisemmätkin opiskelumuodot: luet, kirjoitat, kuuntelet ja keskustelet. Opetusjärjestelyt on suunniteltu siten, että koulutuksen voi suorittaa työn ohessa. Yleensä opintojaksoilla on koko ryhmälle yhteistä, ohjattua verkko-opetusta 1-2 arkipäivänä ja/tai -iltana kuukaudessa.

Oman osaamispolkusi rakentaminen käynnistyy heti opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen.

Opiskelijana sinulla on mahdollisuus ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti lukea hyväksi muussa kotimaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa taikka muussa oppilaitoksessa suorittamiasi opintoja sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja muilla samantasoisilla opinnoilla.

Korkeakouluopintoihin haetaan kevään yhteishaussa.

Tällä koulutuksella on oma sivu Opintopolussa. Sieltä löydät:

– Tarkemmat tiedot koulutuksesta
– Valintaperusteet
– Hakulomakkeen, jolla haetaan koulutukseen
– Tietoa valintakokeista ja valintakoeajankohdista