Työkykykoordinaattori-koulutus on tarkoitettu eri alojen ammattilaisille ja sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakouluopiskelijoille.


Koulutuksen käyneet edistävät kestävään työllistymisratkaisuun pääsemistä ja työhön paluuta.


Koulutukseen (10 op) kuuluu kaksi opintojaksoa:

• Työllistymisen ja työkyvyn uudistuvat palvelut (5 op) sekä
• Laaja-alainen työote työllistymiseen ja työkykyyn (5 op).

Koulutuksen tiedot

Koulutus sopii henkilöille, jotka työskentelevät esimerkiksi työterveyshuollossa, sote- keskuksissa, TE-palveluissa, oppilaitoksissa tai työpaikkansa HR-tehtävissä.

Työkykykoordinaattori-koulutus sopii henkilölle, joka haluaa palveluihin inhimillistä ja arvostavaa suhtautumista sekä keskittymistä siihen, mitä yksilö osaa ja mikä häntä kiinnostaa. Koulutuksen käyneet osaavat hyödyntää moniammatillisesti oikeita palveluja asiakkaan sekä työnantajan näkökulmasta sekä kehittää ammattilaisten tiiviimpää yhteistyötä. Työkykykoordinaattorilla on osaamista, jolla voi rakentaa mahdollisuuksia työllistymiseen ja työkykyyn sekä poistamaan esteitä.

Lapin AMK:n työkykykoordinaattorikoulutuksessa osallistuja saa mahdollisuuden verkostoitua muiden asiantuntijoiden kanssa. Verkostoitumista ja oman osaamisen reflektoimista edistetään etätapaamisissa pienryhmissä tapahtuvien casetyöskentelyjen avulla sekä oppimisympäristössä keskustelualuetyöskentelyllä. Samalla osallistuja saa mahdollisuuden oppia muilta asiantuntijoilta ja jakaa omaa osaamistaan.

Koulutus rakentuu teemoittain etenevistä osioista, joissa tarkastelussa mm.

  • Työelämän muutos ja työllistymisen tuki
  • Työkyky käsitteenä
  • Työikäisten kuntoutumisen monialainen järjestelmä
  • Työkyvyn tukeminen
  • Työkyvyn tunnistaminen ja tavoitteen asettelu
  • Työn räätälöinti ja järjestöt työkyvyn tukena
  • Ohjaus- ja verkosto-osaaminen

Osiot yhdessä antavat laajan tietoperustan ja osaamisen työkykykoordinaattorin työtehtäviin, samalla mahdollistaen osallistujan ammatillisen osaamisen kehittämisen. Osaamisen kehittämisen tueksi osallistujat saavat mahdollisuuden palautteeseen sekä toisiltaan että kouluttajilta. Opintojen aluksi osallistuja laatii omista lähtökohdistaan henkilökohtaiset tavoitteet, joista saa palautetta ja eväitä osaamisen kehittämiseen. Koulutuksen aikana osallistujat saavat palautetta keskustelualuetyöskentelystä ja mahdollisuuden oppia muilta. Koulutuksen puolessavälissä osallistuja voi tarkentaa henkilökohtaisia tavoitteitaan. Koulutuksen lopuksi tehtävässä casetehtävässä osallistuja tekee näkyväksi koulutuksesta ammennettua osaamista sekä pohtii osaamisensa edelleen kehittämistä.

 

Koulutus alkaa seuraavan kerran syksyllä 2025.

Koulutus toteutetaan avoimina ammattikorkeakouluopintoina. Koulutus alkaa seuraavan kerran syksyllä 2025. Hakuaika julkaistaan myöhemmin.

Ilmoittautuminen tapahtuu avoimen AMKin opintojen kautta. Työkykykoordinaattori-koulutus on suoritettu, kun molemmat opintojaksot on suoritettu hyväksytysti.

Linkki ilmoittautumiseen:

Päivitetään myöhemmin.

150 euroa / 10 op

Korkeakouludiplomi toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita on riittävä määrä. Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

Olen hyvin tyytyväinen Lapin AMKin tapaan toteuttaa tämä koulutus, jossa on tuotu teoriaa sekä lukuisia vierailevia ammattilaisia opintopäiviin.

Opiskelijan palaute koulutuksesta