Revontultentien alueella on paljon kulttuurisesti kiinnostavaa sisältöä, joka perustuu ainutlaatuiseen maantieteelliseen sijaintiin sekä alueen historiaan.

Revontultentie on yhteispohjoismainen matkailutie Suomen, Ruotsin ja Norjan alueella Perämeren ja Norjanmeren välillä.

Reitin kokonaispituus on yli 600 kilometriä ja se kulkee Tornionjoen molemmilla puolilla Tornio-Haaparannasta Kilpisjärven kautta Norjan Tromssaan.

Our stories kartta sillat neliö.jpg

Revontultentien alueella on paljon kulttuurisesti kiinnostavaa sisältöä, joka perustuu ainutlaatuiseen maantieteelliseen sijaintiin sekä alueen historiaan.

Projektipäällikkö Saila-Inkeri Puukko Lapin ammattikorkeakoululta näkee, että alueen kulttuurihistoriallisesti merkittäviä tarinoita hyödynnetään aivan liian vähän matkailussa. Siksi ammattikorkeakoulussa on käynnistetty MyStory-hanke.

MyStory-hankkeella viedään eteenpäin Revontultentien varrella toimivien pienten matkailuyritysten liiketoimintaa paikallisesti merkittävien tarinoiden avulla.

– Tavoitteena on myös rakentaa Revontultentien yhteistä tarinaa ja pitkän aikavälin kehityssuunnitelma. Sitä varten laadimme alueen toimijoiden kesken reitille yhteisen vision ja tiekartan Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen avustuksella, Saila-Inkeri Puukko valottaa. Visiotyön pohjalta alueelle kehitetään yhteinen brändi.

MyStory-hankkeen perustana toimii taannoinen, Arctic Awards -palkinnon saanut Our Stories -hanke. Tarinoiden esiin tuomisen sijaan MyStory kuitenkin keskittyy yritysten liiketoiminnan edistämiseen.

 

Yrityksille digitukiohjelma

Saila-Inkeri Puukon mukaan digitalisaatio ja matkailun kasvu ovat maailmanlaajuisia megatrendejä, joihin Tornionlaakson ja Pohjois-Norjan matkailutoimijat ovat kiinnostuneita tarttumaan.

Uudet digitaaliset toteutukset ovat oiva tapa nostaa esille kulttuuriperintöä ja tarinoita, ja esitellä alueen erityispiirteitä paikallisille ja alueella vieraileville matkailijoille.

Hankkeessa tehdään valituille yrityksille rajat ylittävä tukiohjelma, joka koostuu digitaaliseen tarinankerronnan työpajoista sekä konsultaatiosta.

Hankkeessa toteutetaan myös digitaalisia pilotteja, joissa hyödynnetään mm. lisättyä todellisuutta. Tarkoitus on tuoda esille vaihtoehtoisia tapoja hyödyntää uusia digiajan ratkaisuja tarinankerronnassa.

 

Lisätietoja

Saila-Inkeri Puukko +358 (0)40 7528573 saila.puukko(ät)lapinamk.fi

 

MyStory-hankeinfo

Hankekumppanit: Lapin ammattikorkeakoulu, Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Pellon Kehitys Oy ja Halti Business Garden. Mukana hankkeen toteutuksessa on myös alueen matkailuorganisaatioita ja kuntia reitin varrelta.

Hankkeen volyymi on reilu 0,8 miljoonaa euroa ja toteutus kestää syksyyn 2022 asti.

Rahoitus: Interreg Pohjoinen, Lapin Liitto, Tornionlaakson neuvosto, Innovation Norway, SkatteFUNNInterreg EU Lapinliitto.JPG