Uudistavan liiketoiminnan asiantuntija toimii yrityksen vastuullisuustyön parissa suunnittelemalla, kehittämällä ja johtamalla uudistavaa liiketoimintaa.

Asiantuntija tunnistaa kestävän kehityksen haasteet ja mahdollisuudet yritykselle sekä toimii yrityksessä vihreän siirtymän muutosagenttina nostaen sen vastuullisuustyön uudelle tasolle.

Koulutus vastaa siten käynnissä olevaan vihreään siirtymään, joka edellyttää yrityksiltä muutosta tapaan lähestyä kestävää kehitystä, yritysten roolia yhteiskunnassa ja niiden vastuullisuustyötä. Tämän myötä olemassa olevat työtehtävät vihertyvät ja kokonaan uusia ammatteja syntyy. Vihreän siirtymän vuoksi yritykset rekrytoivat kiihtyvällä tahdilla vastuullisuustyön avainhenkilöitä. Nämä asiantuntijat tarvitsevat urallaan etenemiseksi ja osaamisen täydentämiseksi Uudistava liiketoiminta -koulutuksen tuottamaa uutta osaamista.

Koulutus antaa valmiudet:

  • luoda systeemistä muutosta ja vastata kestävyyshaasteisiin uudistavan ajattelutavan ja tämän edellyttämän johtajuuden kautta
  • muokata yrityksen liiketoimintaa uudistavan liiketoiminnan periaatteiden mukaiseksi
  • johtaa uudistavaa liiketoimintaa osana yrityksen strategiaa, kehittää toimintasuunnitelmia ja asettaa tavoitteita, jotka rakentavat hyvinvointia pitkällä aikavälillä sekä yhteiskunnan että planeetan kannalta
  • mitata ja raportoida yrityksen toiminnan vaikutuksia muuttuva lainsäädäntö huomioiden

Syvennä osaamistasi yritysten vastuullisuustyöstä!


Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon laajuus on tekniikan ja liikenteen alalla 60 opintopistettä ja muilla aloilla 90 opintopistettä.

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto antaa kelpoisuuden julkiseen virkaan ja tehtävään, jonka vaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto. Koulutuksesta valmistuvien tutkintonimikkeitä taustakoulutuksesta riippuen ovat:  Agrologi YAMK; Geronomi YAMK; Fysioterapeutti YAMK; Insinööri YAMK; Metsätalousinsinööri YAMK; Liikunnanohjaaja YAMK; Restonomi YAMK; Sairaanhoitaja YAMK; Sosionomi YAMK; Terveydenhoitaja YAMK; Tradenomi YAMK.

Tutkinto antaa kelpoisuuden hakeutua ammatilliseen opettajankoulutukseen sekä yliopistollisiin jatko-opintoihin.

Koulutus noudattaa European Qualification Framework (EQF:n) mukaisia osaamisen tasokuvauksia sekä tutkintojen ja muun osaamisen kansallisen viitekehyksen (NQF) osaamiskuvauksia. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon osaamista vastaava taso on 7.

Tutkinnon laajuus on tekniikan ja liikenteen alalla 60 opintopistettä ja muilla aloilla 90 opintopistettä.

Koulutus muodostuu seuraavista opintojaksokokonaisuuksista:

1) Ydinosaaminen (55 op) ja
2) Profiloiva osaaminen (5/35 op)

Koulutukseen sisältyvät seuraavat ydinosaamisen opinnot, 55 op:
Vastuullisesta uudistavaan liiketoimintaan, 5 op
Uudistavan liiketoiminnan kehittäminen, 5 op
Vastuullisuusarviointi ja -raportointi, 5 op
Transformatiivinen johtaminen, 5 op
Työelämän kehittämismenetelmät, 5 op
Opinnäytetyö, 30 op

Koulutukseen kuuluvat myös vapaasti valittavat profiloivan osaamisen opintojaksot, (5/35 op):
Valittavana on muita monialaisia profiloivan osaamisen opintojaksoja Lapin AMKin Master School-tarjonnasta. Profiloivien opintojen tarjonta antaa sinulle mahdollisuuden rakentaa osaamistarpeitasi vastaavan ja urapolkuasi parhaiten tukevan henkilökohtaisen opintosuunnitelman (eHOPS). Tarjonnassa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä opintoja muun muassa seuraavista kokonaisuuksista: digitalisaatio-osaaminen, hyvinvointiosaaminen, johtamisosaaminen, yrittäjyys- ja liiketoimintaosaaminen, sosiaali- ja terveysalan esihenkilötyöosaaminen, teknologiaosaaminen, tiedolla johtamisen osaaminen, tulevaisuuden muotoiluosaaminen, tutkimus- ja kehittämisosaaminen sekä uudistuva työelämäosaaminen. Profiloivaan osaamiseen voit valita myös muissa korkeakouluissa tarjolla olevia ylempien korkeakoulututkintojen tasoisia (EQF7) opintoja.

Katso opetussuunnitelma 2025

Opinnot ovat kolmen päivän orientaatiota lukuunottamatta verkko-opintoja. Verkko-opiskelu sisältää samat elementit kuin perinteisemmätkin opiskelumuodot: luet, kirjoitat, kuuntelet ja keskustelet. Opetusjärjestelyt on suunniteltu siten, että koulutuksen voi suorittaa työn ohessa.

Koulutukseen osallistuminen edellyttää, että olet motivoitunut haastamaan omia ajattelu- ja vuorovaikutustapojasi ja kykenet osallistumaan säännöllisesti etänä tapahtuvaan pienryhmätyöskentelyyn ja kontaktiopetukseen. Opiskelutapa vaihtelee opintojakson mukaan. Useilla opintojaksoilla sovelletaan dialogista ja käänteistä vertaisoppimista. Tutkivia ja ongelmaperustaisia oppimis- ja kehittämistehtäviä tehdään opintojaksosta riippuen yksin ja/tai monialaisissa pienryhmissä.

Koulutusta varten on myös kehitetty transformatiivisen oppimisen malli, joka tähtää syvään muutokseen ihmisen käsityksissä, ajattelussa, tunteissa ja toiminnassa. Tämä osaaminen auttaa tunnistamaan yhteiskehittämisen sisäisiä voimavaroja, sietämään tulevaisuuteen liittyvää epävarmuutta, johtamaan nopeita muutoksia ja olemaan herkkiä toimintaan vaikuttaville toimintaympäristön muutoksille

Opinnot alkavat alkusyksyllä 2025 yhteisellä kolmen päivän orientaatiolla lähiopetuksena Lapin ammattikorkeakoulun Rovaniemen kampuksella. Orientaatiopäivien ohjelma on päiväsaikaan klo 9-17 välillä. Opiskelun aikana verkossa tapahtuva kontaktiopetus on pääsääntöisesti iltaisin klo 15-20, keskimäärin kahtena-kolmena arkipäivänä kuukaudessa.

Oman osaamispolkusi rakentaminen käynnistyy heti opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen.

Opiskelijana sinulla on mahdollisuus ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti lukea hyväksi muussa kotimaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa taikka muussa oppilaitoksessa suorittamiasi opintoja sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja muilla samantasoisilla opinnoilla.

Korkeakouluopintoihin haetaan kevään yhteishaussa.

Tällä koulutuksella on oma sivu Opintopolussa. Sieltä löydät:

– Tarkemmat tiedot koulutuksesta
– Valintaperusteet
– Hakulomakkeen, jolla haetaan koulutukseen
– Tietoa valintakokeista ja valintakoeajankohdista