Oho! Tämä YouTube-upotus ei näy, koska et ole hyväksynyt markkinointievästeitä.Hyväksy markkinointievästeet.
Korkeakoulumme ohjaustoimijat tarjoavat tukea koko opiskelusi ajalle. Ohjauksessa huomioidaan omat henkilökohtaiset tavoitteesi, kiinnostuksen kohteesi, elämäntilanteesi sekä yksilölliset tarpeesi. Sen vuoksi on tärkeää, että osallistut aktiivisesti omien opintojesi suunnitteluun ja otat yhteyttä, jos opintojesi etenemisessä tai omassa arjessasi tapahtuu muutoksia.
Koko henkilökuntamme osallistuu ohjaukseen ja neuvontaan omasta roolistaan käsin. Tutustu eri toimijoiden ohjausrooleihin alla olevasta valikosta:
Laadit oman henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmasi ja edistät opintojasi suunnitelman mukaisesti. Apua opintojen suunnitteluun saat omalta opinto-ohjaajaltasi. Tarvittaessa suunnitelma tulee päivittää vastaamaan opintojesi tilannetta. Voit myös pyytää apua muista ohjaus- ja tukipalveluista.
Tukee opintojaksolla ammatillista kehittymistäsi. Hän tiedottaa opintojaksoon liittyvistä käytänteistä sekä huomioi opintojakson aikana mahdolliset yksilölliset järjestelyt ja opiskelun saavutettavuuden. Opettaja tukee oppimista ja opiskelua mm. antamalla palautetta. Hän tukee myös opiskelijaryhmän yhteistyötä. Opettajan tehtäviin kuuluu myös opintopalautteen kerääminen ja sen käsittely omalla opintojaksollaan.
Tarjoaa ohjausta koko opintopolkusi ajalle, erityisesti opintojen aloitusvaiheessa, oppimisen ja opiskelun haasteissa sekä valmistumisvaiheessa. Laadit henkilökohtaisen opintosuunnitelman oman opinto-ohjaajasi opastuksella. Voit ottaa yhteyttä opinto-ohjaajaasi myös seuraavissa asioissa: vaihto-opintojen hyväksyminen, hyväksiluku- ja jatkoaikahakemuksissa, kielten vapautuksissa sekä yksilöllisten järjestelyiden suunnittelussa.
Opinto-ohjaajien yhteystiedot löytyvät täältä.
Neuvoo ja ohjaa opiskelijoita opiskeluoikeuksiin, lukuvuosi-ilmoittautumisiin, lukuvuosimaksuihin, opiskelijaetuuksiin, hyväksilukuun ja valmistumisvaiheen dokumentteihin ja hakemuksiin liittyvissä asioissa sekä opastaa näihin liittyvässä sähköisessä asioinnissa (esim. Peppi).
Lisätietoa palvelusta sekä yhteystiedot löydät opiskelijapalveluiden omilta sivuilta.
Voit olla yhteydessä kuraattoripalveluihin missä vaiheessa opintoja tahansa, jos jokin asia omassa elämäntilanteessa, opiskelussa, hyvinvoinnissa tai jaksamisessa mietityttää. Kuraattoriin kannattaa ottaa yhteyttä esimerkiksi seuraavissa asioissa: jumissa olevat opinnot tai opinnäytetyö, opintoihin palaaminen pitkän tauon jälkeen, opiskelutaidot, ajankäyttö ja arjen hallinta, opiskeluitsetuntoon liittyvät ongelmat, jännittäminen, jaksaminen ja stressi sekä oppimisvaikeudet.
Lisätietoa palveluista sekä yhteystiedot löydät LUCHyvinvointi-verkkosivulla
Tarjoavat opiskelijoille tukea läpi opintojen, painottuen kuitenkin opintojen alkuun. Tuutori on vapaaehtoinen, joka toimii tehtävässään opiskelijan tiedoin ja taidoin. Tuutorit ryhmäyttävät ja tutustuttavat opiskelijat korkeakoulukulttuuriin, oppilaitoksen käytäntöihin sekä opiskeluympäristöön.
Lisätietoa tuutoroinnista opiskelijakunta ROTKOn verkkosivuilta
Ohjaavat ja tukevat opiskelijaa kaikissa kansainvälistymiseen liittyvissä teemoissa mm vaihto-opiskelu, harjoittelu ulkomailla, kotikansainvälistyminen.
Lisätietoa palvelusta sekä yhteystiedot löydät kansainvälistymispalveluiden omilta sivuilta.