Tutustu kehittämisympäristöihimme videosoittolistallamme!
Elinkeinoelämälle tarkoitetut mittaus-, analysointi-, tutkimus-, tuotekehitys- ja muut kehitystehtävät toteutetaan käytännössä AMKin oppimis- ja kehittämisympäristöissä.Opiskelijoille kehittämisympäristöt ovat käytännönläheisiä oppimisympäristöjä, joissa he pääsevät tekemään opintoihinsa liittyviä käytännön harjoitteita ja projekti- ja lopputöitä. Kehittämisympäristö voi olla fyysinen tila, esimerkiksi erikoislaboratorio, tai paikasta riippumaton asiantuntijoiden verkosto, jolla on oma erityisala ja toimintamalli.Toimeksiantoja toteutetaan sekä opiskelijatöinä että asiantuntijapalveluna ja tiloja ja laitteita vuokrataan myös ulkopuolisille asiakkaille.
Ohjelmistolaboratioriossamme työskennellään nousevien teknologioiden parissa: XR ja pelit, Web, mobiili ja tiedonhallinta sekä AI, robotiikka & kyberfyysiset järjestelmät.
Tutustu FrostBit-labraamme.
IoRT-laboratoriossa tuotamme IoT:n ja robotiikan tutkimus- ja tuotekehityspalveluita elinkeinoelämälle.
Tutustu IoRT-palveluihin.
XBit Tornio on digitaalisen kokemuksen ympäristö, joka tarjoaa digitaalisten liiketoiminta- ja palveluratkaisujen sovellusosaamista sekä sisältö- ja palveluratkaisuja eri aloille.
Tutustu XBit Tornioon.
Biolaboratoriossa keskittymme erityisesti luonnontuotteiden tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Käytettävissämme on monipuolinen laitteisto ja asiantuntemusta tuotekehitysprosessin eri vaiheisiin raaka-aineen esivalmistelusta pakkaukseen.
Lue lisää Biolabrasta.
Sports Lab on liikunnan, urheilun, hyvinvoinnin, kuntoutuksen sekä valmennuksen oppimis-, testaus- ja TKI-ympäristö. Sports Lab toimii osana laajempaa liikunnan ja urheilun osaamiskeskittymää Rovaniemen Ounasvaaralla.
Tutustu tilaan ja sen mahdollisuuksiin.
MTI on Lapin AMKin ja Lapin yliopiston matkailualaan keskittyvä asiantuntijayhteisö.
MTI:ssä teemme tutkimusta tiiviissä yhteistyössä elinkeinoelämän, kansainvälisen tiede- ja tutkimusyhteisön, koulutusorganisaatioiden ja viranomaisten kanssa.
Tutustu MTI:in.
Vire on monialainen oppimis- ja harjoitteluympäristö, jossa liikunnanohjaaja-, fysioterapeutti- ja hoitotyön opiskelijat tarjoavat erilaisia palveluja opettajien ja asiantuntijoiden ohjaamana.
Tutustu Vireeseen.
Sosiaalialan edistyneet ympäristöt Aistihuone, Areena ja Kotiympäristö innostavat oppimaan ja testaamaan.
Tutustu ympäristöihin.
Semppiä hyödynnetään laajasti tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa sekä erilaisissa yrityksille ja organisaatioille tarjottavissa palveluissa. Se on myös fysioterapeuttikoulutuksen oppimis- ja kehittämisympäristö.
Tutustu Semppiin.
Maanmittaustekniikan tiimi palvelee kaikkia toimijoita sekä alaansa niin Pohjois-Suomessa kuin valtakunnallisestikin. Soveltavalla tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnallamme kehitämme sidosryhmiemme toimintaa mahdollisimman tarvelähtöisesti ja ketterästi.
Tutustu toimintaamme.
Kehitä tuoteideastasi uusi teknologiaprototyyppi nopeasti ja edullisesti jopa kuukaudessa. TEQU:n prototypointiprosessi koostuu teknologisesta toteutuksesta, tuotemuotoilusta ja markkina-analyysista. Prosessin tuloksena syntyvä edistyksellinen prototyyppi on ensimmäinen askel kaupalliseen tuotteeseen.
Tutustu TEQU-palvelukonseptiimme.
Teemme talonrakennustekniikan ja talo- ja energiatekniikan tutkimusta ja tuotamme niihin liittyviä testaus- ja mittauspalveluja.
Lue lisää rakennustekniikan palveluistamme.
Älypaja on nykyaikainen kehittämisympäristö, jossa insinöörikoulutukset, TKI- ja palveluliiketoiminta sekä alueen yritykset kohtaavat.
Osaamisella varmistetaan, että konetekniikan ala pystyy vastaamaan omalta osaltaan mm. digitalisaation mahdollisuuksiin ja haasteisiin.
Ympäristö tukee TKI- ja yritysyhteistyötä sekä uusia innovaatioita edistäen näin myös alan työpaikkojen syntymistä.
Olemme mukana Kiertotalouskeskuksen toiminnassa yhdessä Kemin kaupungin ja Kemin Digipolis Oy: kanssa.
Aurora on Suomen pohjoisin hyvinvointialan simulaatio-oppimisen ja kehittämisen keskus. Aurora on monipuolinen ja joustava oppimis- ja kehittämisympäristö, jota eri alojen ammattilaiset ja yritykset voivat hyödyntää omiin kehittämistarpeisiinsa. Toiminta ja välineet ovat siirrettävissä myös asiakkaiden omiin toimintaympäristöihin.
Tutustu Auroraan.
Hoitotyön simulaatio- ja kehittämisympäristöä käytetään simuloimaan käytännön tilanteita, joiden harjoittelu ja toisto voisi muuten olla lähes mahdotonta. valvontaosasto.
SKY on myös kokeilu-, näyttely-, ja testausympäristö hyvinvointialan yrityksille ja tuotekehittelijöille.
Tutustu SKYhin.
Hyvinvointipysäkillä hoitotyön, vanhustyön, sosiaalialan ja fysioterapian opiskelijat tarjoavat erilaisia palveluita asiantuntijoiden ohjaamana. Pysäkin asiakkaaksi voi tulla kuka tahansa. Räätälöimme myös alan yrityksille ja muille toimijoille palvelukokonaisuuksia.
Tutustu Hyvinvointipysäkin toimintaan.
ONNI-auto vie Hyvinvointipysäkin palvelut ihmisten luo. Auto kiertää enimmäkseen Meri-Lapissa, mutta tekee välillä kiertueita muissakin Lapin kunnissa.
Tutustu ONNIin.