Toimeksiannot opiskelijoille

Sivu luotu: 27.6.2024
Viimeksi päivitetty: 19.11.2024

Löydät meiltä osaavia ja innostuneita suomen- tai englanninkielisiä opiskelijoita harjoittelijoiksi tai pidempään työsuhteeseen.

Voit myös kehittää yrityksesi toimintaa opinnäytetöiden tai opiskelijoiden kehittämisprojektien toimeksiantajana.

Rekrytoi opiskelija!

Jätä ilmoitus avoimesta

  • harjoittelupaikasta,
  • työpaikasta,
  • opinnäytetyöaiheesta tai
  • kehittämisprojekti-ideasta

opiskelijoiden Tuudo-sovellukseen.

Tuudo-ilmoituksen tekeminen on maksutonta, mutta vaatii ensimmäisellä kerralla rekisteröitymisen. Kesäloman vuoksi heinäkuun aikana (viikoilla 28-29) jätetyt ilmoitukset hyväksytään viikolla 30. Terveys- ja sosiaalialan harjoittelupaikat välitetään ammattikorkeakoulujen yhteisen Jobiili-palvelun kautta.

Opiskelijoista voimaa työyhteisöönne

Harjoittelun tavoite

Harjoittelun tavoitteena on perehdyttää opiskelija oman alansa käytännön työtehtäviin sekä tietojen ja taitojen soveltamiseen aidossa työympäristössä.

Harjoittelujaksolle asetetaan osaamistavoitteet ja niiden toteutumisesta sovitaan ammattikorkeakoulun ja työnantajan välisellä kirjallisella sopimuksella.

Hyödyt toimeksiantajalle
  • Tutustut uusiin alan osaajiin sekä potentiaalisiin tulevaisuuden työntekijöihin.
  • Saat alan uusinta oppia ja tuoreita näkökulmia organisaatiosi
  • Lapin ammattikorkeakoulussa opiskelevat kansainväliset opiskelijat tuovat organisaatioosi kansainvälistä osaamista ja näkemystä.
  • Hyvä keino tulla tunnetuksi työnantajana.
Toimeksiantajan rooli

Harjoittelu toteutetaan ohjatusti opiskelijan, ammattikorkeakoulun ja työelämän yhteistyönä.

Toimeksiantaja varaa opiskelijalle tarvittavat välineet ja työtilan sekä varaa tarvittavan työpanoksen perehdytykseen ja ohjaukseen.

Harjoittelun kesto ja ajankohta

Harjoittelujakso kestää yleensä kokopäivätyönä 2,5-5 kuukautta tai osa-aikaisena 400-800 tuntia.

Harjoitteluajankohdat riippuvat koulutusalasta. Joissain koulutuksissa opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa harjoittelut kesäaikana, jolloin harjoittelujaksosta voidaan muodostaa määräaikainen työsuhde kesätyön tapaan.

Hinta

Harjoittelu voi olla toimeksiantajalle joko palkallinen tai palkaton.

Työsuhteessa oleva harjoittelija kuuluu harjoittelupaikan lakisääteisen tapaturmavakuutuksen piiriin. Palkattomassa harjoittelussa opiskelija kuuluu ammattikorkeakoulun tapaturmavakuutuksen piiriin.

Rekrytoi harjoittelija Tuudossa.

 

Opinnäytetyön tavoite

Opinnäytetyö on työelämää palveleva tutkimus- tai kehittämistyö, joka räätälöidään toimeksiantajan tarpeiden mukaiseksi. Opinnäytetyön tavoitteena on kehittää ja osoittaa opiskelijan valmiuksia soveltaa tietojaan ja taitojaan käytännön asiantuntijatehtävässä.

Hyödyt toimeksiantajalle
  • Opinnäytetyö palvelee organisaatiotasi käytännön haasteiden ratkaisemisessa tai uusien ratkaisujen kehittämisessä.
  • Pääset hyödyntämään viimeisintä tutkimustietoa ja asiantuntemusta omassa toiminnassasi.
  • Tutustut uusiin alan osaajiin sekä potentiaalisiin tulevaisuuden työntekijöihin.
  • Hyvä keino tulla tunnetuksi työnantajana.
Toimeksiantajan rooli

Opinnäytetyö toteutetaan ohjatusti opiskelijan, ammattikorkeakoulun ja työelämän yhteistyönä. Toimeksiantaja varaa tarvittavan työpanoksen opiskelijan ohjaukseen työhön liittyvissä ammatillisissa kysymyksissä.

Opinnäytetyön kesto

AMK-tutkinnossa opinnäytetyö on laajuudeltaan 15 opintopistettä ja vastaa kestoltaan noin 3-4 kk täysipäiväistä työskentelyä.

YAMK-tutkinnossa opinnäytetyö on laajuudeltaan 30 opintopistettä ja vastaa kestoltaan noin 6 kk täysipäiväistä työskentelyä.

Hinta

Opinnäytetyöstä ei ole välttämätöntä maksaa palkkiota, mutta palkkio toimii usein hyvänä kannustimena vaativaan tehtävään.

Opinnäytetöiden julkisuus

Kaikki opinnäytetyöt ovat lakisääteisesti julkisia. Erillisellä sopimuksella opinnäytetyöstä voidaan kuitenkin jättää pois tilaajaorganisaation tunnistetiedot tai salaisina pidettävät tiedot.

Ilmoita opinnäytetyön aiheesta Tuudossa.

 

Opiskelijaprojektin tavoite

Opiskelijaprojektissa opiskelijat kehittävät ratkaisun toimeksiantajan tarpeeseen tai kehittämiskohteeseen. Työn aihe voi käytännössä olla mikä tahansa ja se voi liittyä esim. menetelmien ja palveluiden uudistamiseen ja testaukseen tai vaikkapa tuotekehitykseen alasta ja toimeksiantajan tarpeesta riippuen.

Lapin AMK tarjoaa myös monialaisia opiskelijaprojekteja kuten tekniikan-, metsätalouden-, liiketalouden-, matkailun- tai sosiaali- ja terveysalalta.

Hyödyt toimeksiantajalle
  • Projektin lopputuloksena saat ratkaisuja ja ideoita juuri siihen käytännön ongelmaan, jonka olet itse määritellyt.
  • Pääset hyödyntämään viimeisintä tutkimustietoa ja asiantuntemusta omassa toiminnassasi.
  • Tutustut uusiin alan osaajiin sekä potentiaalisiin tulevaisuuden työntekijöihin.
  • Hyvä keino tulla tunnetuksi työnantajana.
  • Pääset hyödyntämään moderneja kehittämis- ja oppimisympäristöjämme.
Toimeksiantajan rooli

Opiskelijaprojekti toteutetaan ohjatusti opiskelijoiden, ammattikorkeakoulun ja työelämän yhteistyönä.

Toimeksiantajan rooli riippuu projektista ja sen laajuudesta. Yleensä toimeksiantajan kuvaan sisältyy palavereihin osallistuminen, opiskelijoiden ohjaus ja palautteen antaminen.

Kesto ja ajankohta

Työn laajuus, aikataulutus ja toteutustapa sovitaan aina yhdessä toimeksiantajan kanssa tilanteen mukaan.

Hinta

Toimeksianto ja kehitetty ratkaisu ovat maksuttomia.

Ilmoita kehittämistehtäväideasta Tuudossa. Liiketoiminnan kehittämiseen tähtääviä toimeksiantoja voit jättää myös Bridge-palvelussa.

Ehkä sittenkin kansainvälistä osaamista?

Saamme vuosittain kansainvälisiä opiskelijoita eri aloille. Voit työnantajana hyötyä heidän osaamisestaan monin tavoin. Voit samalla auttaa osaavaa työvoimaa juurtumaan Lappiin.

Suuri osa Lapin AMKin kansainvälisistä opiskelijoista haluaa valmistuttuaan työskennellä ja asua Lapissa, mutta monelta heistä puuttuvat yhteydet Lapin työmarkkinoille.

Mentoroimalla voit jakaa tärkeitä neuvoja ja näkemyksiä työskentelystä Lapissa ja näin auttaa kansainvälistä opiskelijaa löytämään työpaikan valmistumisen jälkeen.

Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut mentoroimaan kansainvälistä opiskelijaa, voit samalla kehittää myös omaa osaamistasi ja kielitaitoasi!

Rekrytoimalla kansainvälisen opiskelijan edistät vaivattomalla tavalla yrityksesi kansainvälisyyttä ja monimuotoisuutta. Samalla kohenee henkilökunnan kielitaito ja kulttuurien tuntemus.

Harjoittelua koskevat säännöt ja vakuutukset ovat kaikille Lapin AMKin opiskelijoille samat. Erillisiä työlupa-asioita ei tarvitse miettiä.

Kansainvälisillä opiskelijoilla on usein monipuolista kieli- ja kulttuuriosaamista. He työskentelevät osana projektitiimiä ja tuovat yhdessä työskentelyyn uusia rikastuttavia näkökulmia.