​Tulevaisuudessa viestinnän merkitys vain kasvaa ja jokainen työntekijä viestii.

Lapin ammattikorkeakoulun kymmenen tulevaa ”metsäinssiä” ottivat tuntumaa metsäalan viestintään monipuolisesti osallistumalla useiden erilaisten viestintätapahtumien suunnitteluun ja järjestelyyn. Viestintäprojekti antoi heille hyvät eväät työelämää ajatellen, sillä he pääsivät toteuttamaan projektia yhteistyössä useiden metsäalan organisaatioiden kanssa.

Syyskuussa järjestetyn Sahanperän Savotan, suositun metsäalan yhteisen tapahtuman suunnittelussa opiskelijat tutustuivat metsäalan organisaatioiden edustajiin tapahtuman suunnittelun ja toteutuksen aikana. He saivat runsaasti kokemusta ison tapahtuman järjestelyyn liittyvistä asioista, kuten sisältösuunnittelusta, organisoinnista ja käytännön valmisteluista ja toimimisesta tapahtumassa. Viestintää varten kuvaamista opiskelijat harjoittelivat järjestelmäkameralla, videokameralla ja kopterikameralla. ”Opiskelijoista oli suuri apu järjestelyissä”, kiittelee Sahanperän Savotan koordinaattorina toimiva Metsähallituksen tiedottaja Juri Laurila.

Kokemuksia kiertävästä viestintätapahtumasta he saivat osallistumalla Tiedekeskus Pilkkeen Metsäpeliluola -kiertueelle, jossa he vetivät työpajoja, avustivat nuoria niissä, sekä osallistuivat rakentamiseen ja purkamiseen. Nuorisoviestintään he saivat lisää eväitä metsäalan toimijoiden vuosittaisella Kasit Metsään -viikolla, jossa kaikki Rovaniemen kahdeksasluokkalaiset pääsevät viikon aikana tutustumaan metsäalaan ja luontoon. He myös kävivät peruskouluissa kertomassa oppilaille metsäalasta ja metsäalan opiskelusta.

Digitaalisen viestinnän osa-alueisiin he tutustuivat Rovaniemen Metsäpojat ry:n nettisivuprojektin ja sosiaalisen median suunnittelun kautta. ”Somea” ja opiskelijoita pitäisi hyödyntää enemmän koulutuksen viestinnässä, jotta nuorten mielenkiinto alaan saataisiin sytytettyä, projektilaiset toteavat.

Viestintäprojektista valmiuksia työelämään

Monipuolinen projekti antoi opiskelijoille erilaisia työelämässä arvostettuja valmiuksia. Ryhmän jäsenet näkivät, että he saivat esiintymisvarmuutta, osaamista yleisötapahtumien järjestämistä varten ja oppeja tapahtumien taustalla olevista yksityiskohdista. Sidosryhmien ja mahdollisten tulevien työnantajien edustajien kanssa työskentely parantaa tiimityöskentely- ja vuorovaikutustaitoja, jotka ovat tärkeässä osassa työelämässä. ”Oli hienoa saada kertoa metsäalasta koululaisille”, kertoo projektipäällikkö Aki Ranta. Akin mielestä metsäalan tietämyksen ja kiinnostuksen kasvattaminen metsiin ja luontoon, on tärkeää työtä, jota ei voi tehdä liikaa.

Lisätietoja
Aki Ranta, projektipäällikkö aki.ranta(ät)edu.lapinamk.fi, 040-595 1151

 

Tiedote on laadittu osana jutussa mainittua viestintäprojektia.