Avoimen ammattikorkeakoulun opintoina voi nyt suorittaa Elintarviketietäjän opintokokonaisuuden. Kokonaisuus on suunniteltu usean ammattikorkeakoulun yhteistyönä.

Opintokokonaisuuden kuvaus

Suorittamalla eri ammattikorkeakoulujen avoimesta opintotarjonnasta elintarvikealan opintoja opiskelija saa valmiuksia uusien elintarvikkeiden kehittämiseen sekä valmistusprosessien parantamiseen. Lisäksi opintojen avulla tutustutaan elintarvikealan toimintaympäristöihin ja prosesseihin sekä elintarvikelainsäädäntöön.

Opintojaksotarjottimelle on koottu yhteensä 60 opintopistettä elintarvikealan opintoja. Suorittamalla esimerkiksi 30 opintopistettä voi laajentaa osaamista elintarvikealasta.

Suoritetut opinnot voidaan soveltuvin osin hyväksilukea toteuttajatahon tutkinto-ohjelmissa.

Kenelle

Opinnot sopivat elintarvikealasta kiinnostuneille, alan opintoja suunnitteleville tai alalla jo työskenteleville sekä alan yrittäjiksi aikoville. 

Opintojen toteuttaminen

Opinnot toteutetaan avoimen ammattikorkeakoulun opintoina. Opinnot voivat sisältää aikaan sidottua lähiopetusta asianomaisella paikkakunnalla, verkko-opetusta ja itsenäistä työskentelyä. On tärkeää tarkistaa kyseisen opintojakson toteutusmuoto aina kyseisen opintojakson tiedoista, sillä toteutusmuodot vaihtelevat eri opintojaksoissa. Opiskelija voi valita opintojaksotarjottimen opintoja oman kiinnostuksen mukaan. Opinnot tarjoavat mahdollisuuden oman osaamisen kehittämiseen ja päivittämiseen.

Opintojaksotarjottimen opintoja voi suorittaa syksystä 2022 heinäkuuhun 2024 opintojaksojen toteutusajat huomioiden.

Opintojaksot

                      
Opintojakso Ajankohta Toteutustapa Toteuttaja
Lihateknologia 15.9.-18.12.2022 verkko ja lähi SeAMK
Elintarvikeprosessit 15.9.-18.12.2022 verkko ja lähi SeAMK
Elintarvike- ja ympäristökemia syksy 22 verkko ja lähi Oamk
Viljan prosessoinnin perusteet 24.10.-16.12.2022 verkko HAMK
Leipomoteknologia 9.1.-10.2.2023 verkko HAMK
Panimoteknologia 9.1.-10.2.2023 verkko HAMK
Luonnontuotealan perusteet tammi-huhtikuu 23 verkko Lapin AMK
Luonnontuotteiden keruu ja käsittely huhti-kesäkuu 23 verkko ja lähi Lapin AMK
Valmisruokateknologia 19.1.-14.5.2023 verkko ja lähi SeAMK
Meijeriteknologia 19.1.-14.5.2023 verkko ja lähi SeAMK
Pakkaustekniikka 19.1.-14.5.2023 verkko ja lähi SeAMK
Elintarvikealan lainsäädäntö 19.1.-14.5.2023 verkko SeAMK
Lihateknologia syksy 23 verkko ja lähi SeAMK
Elintarvikeprosessit syksy 23 verkko ja lähi SeAMK
Spektrometrian ja kromatografian perusteet Kevät 24 verkko ja lähi Oamk
 

Toteuttajat

SeAMK – Seinäjoen ammattikorkeakoulu  (bio- ja elintarviketekniikka, agrologi, restonomi)
Oamk – Oulun ammattikorkeakoulu  (maaseutuelinkeinojen tutkinto-ohjelma, bioanalytiikan to. ja energiatekniikan ja kiertotalouden to.)
Lapin AMK – Lapin ammattikorkeakoulu (maaseutuelinkeinojen koulutus)
HAMK – Hämeen ammattikorkeakoulu (bio- ja elintarviketekniikan koulutus)

Ilmoittautuminen

Opintojaksoille ilmoittaudutaan ao. ammattikorkeakoulun ilmoittautumiskäytänteiden mukaisesti. Opintojen hinta on 10-15 €/opintopiste. Ilmoittautumiskäytänteet kannattaa tarkistaa aina opintojaksotiedoista.

Opintojaksojen toteutusajat löytyvät myös taulukosta (yllä), josta voi suunnitella oman opintokokonaisuuden. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Opintojakson nimeä klikkaamalla löytyvät tarkemmat tiedot opintojaksosta ja ilmoittautumisesta.

Peruutusehdoissa noudatetaan kyseistä opintojaksoa tarjoavan ammattikorkeakoulun peruutusehtoja.

Lisätiedot

Tiedot suoritetuista opinnoista löytyy Oma Opintopolusta (https://opintopolku.fi/koski/). Virallisen ammattikorkeakoulukohtaisen allekirjoitetun opintosuoritusotteen saa ko. ammattikorkeakoulusta.

Hämeen ammattikorkeakoulu avoinamk@hamk.fi
Lapin ammattikorkeakoulu avoinamk@lapinamk.fi
Oulun ammattikorkeakoulu avoinamk@oulu.fi
Seinäjoen ammattikorkeakoulu avoinamk@seamk.fi
 

Ammattikorkeakoulut pidättävät oikeudet muutoksiin.

logo  OAMK logo Lapin AMK logo HAMK