Elintarviketietäjä – uusi opintokokonaisuus elintarvikealalle 11.08.2022 Uutinen Julkaistu ennen 11/2024 Jaa somessa Jaa Facebookissa Jaa Facebookissa (avautuu uuteen ikkunaan) Jaa LinkedInissä Jaa LinkedInissä (avautuu uuteen ikkunaan) Jaa X:ssä Jaa X:ssä (avautuu uuteen ikkunaan) Avoimen ammattikorkeakoulun opintoina voi nyt suorittaa Elintarviketietäjän opintokokonaisuuden. Kokonaisuus on suunniteltu usean ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Opintokokonaisuuden kuvaus Suorittamalla eri ammattikorkeakoulujen avoimesta opintotarjonnasta elintarvikealan opintoja opiskelija saa valmiuksia uusien elintarvikkeiden kehittämiseen sekä valmistusprosessien parantamiseen. Lisäksi opintojen avulla tutustutaan elintarvikealan toimintaympäristöihin ja prosesseihin sekä elintarvikelainsäädäntöön. Opintojaksotarjottimelle on koottu yhteensä 60 opintopistettä elintarvikealan opintoja. Suorittamalla esimerkiksi 30 opintopistettä voi laajentaa osaamista elintarvikealasta. Suoritetut opinnot voidaan soveltuvin osin hyväksilukea toteuttajatahon tutkinto-ohjelmissa. Kenelle Opinnot sopivat elintarvikealasta kiinnostuneille, alan opintoja suunnitteleville tai alalla jo työskenteleville sekä alan yrittäjiksi aikoville. Opintojen toteuttaminen Opinnot toteutetaan avoimen ammattikorkeakoulun opintoina. Opinnot voivat sisältää aikaan sidottua lähiopetusta asianomaisella paikkakunnalla, verkko-opetusta ja itsenäistä työskentelyä. On tärkeää tarkistaa kyseisen opintojakson toteutusmuoto aina kyseisen opintojakson tiedoista, sillä toteutusmuodot vaihtelevat eri opintojaksoissa. Opiskelija voi valita opintojaksotarjottimen opintoja oman kiinnostuksen mukaan. Opinnot tarjoavat mahdollisuuden oman osaamisen kehittämiseen ja päivittämiseen. Opintojaksotarjottimen opintoja voi suorittaa syksystä 2022 heinäkuuhun 2024 opintojaksojen toteutusajat huomioiden. Opintojaksot Opintojakso Ajankohta Toteutustapa Toteuttaja Lihateknologia 15.9.-18.12.2022 verkko ja lähi SeAMK Elintarvikeprosessit 15.9.-18.12.2022 verkko ja lähi SeAMK Elintarvike- ja ympäristökemia syksy 22 verkko ja lähi Oamk Viljan prosessoinnin perusteet 24.10.-16.12.2022 verkko HAMK Leipomoteknologia 9.1.-10.2.2023 verkko HAMK Panimoteknologia 9.1.-10.2.2023 verkko HAMK Luonnontuotealan perusteet tammi-huhtikuu 23 verkko Lapin AMK Luonnontuotteiden keruu ja käsittely huhti-kesäkuu 23 verkko ja lähi Lapin AMK Valmisruokateknologia 19.1.-14.5.2023 verkko ja lähi SeAMK Meijeriteknologia 19.1.-14.5.2023 verkko ja lähi SeAMK Pakkaustekniikka 19.1.-14.5.2023 verkko ja lähi SeAMK Elintarvikealan lainsäädäntö 19.1.-14.5.2023 verkko SeAMK Lihateknologia syksy 23 verkko ja lähi SeAMK Elintarvikeprosessit syksy 23 verkko ja lähi SeAMK Spektrometrian ja kromatografian perusteet Kevät 24 verkko ja lähi Oamk Toteuttajat SeAMK – Seinäjoen ammattikorkeakoulu (bio- ja elintarviketekniikka, agrologi, restonomi) Oamk – Oulun ammattikorkeakoulu (maaseutuelinkeinojen tutkinto-ohjelma, bioanalytiikan to. ja energiatekniikan ja kiertotalouden to.) Lapin AMK – Lapin ammattikorkeakoulu (maaseutuelinkeinojen koulutus) HAMK – Hämeen ammattikorkeakoulu (bio- ja elintarviketekniikan koulutus) Ilmoittautuminen Opintojaksoille ilmoittaudutaan ao. ammattikorkeakoulun ilmoittautumiskäytänteiden mukaisesti. Opintojen hinta on 10-15 €/opintopiste. Ilmoittautumiskäytänteet kannattaa tarkistaa aina opintojaksotiedoista. Opintojaksojen toteutusajat löytyvät myös taulukosta (yllä), josta voi suunnitella oman opintokokonaisuuden. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Opintojakson nimeä klikkaamalla löytyvät tarkemmat tiedot opintojaksosta ja ilmoittautumisesta. Peruutusehdoissa noudatetaan kyseistä opintojaksoa tarjoavan ammattikorkeakoulun peruutusehtoja. Lisätiedot Tiedot suoritetuista opinnoista löytyy Oma Opintopolusta (https://opintopolku.fi/koski/). Virallisen ammattikorkeakoulukohtaisen allekirjoitetun opintosuoritusotteen saa ko. ammattikorkeakoulusta. Hämeen ammattikorkeakoulu avoinamk@hamk.fi Lapin ammattikorkeakoulu avoinamk@lapinamk.fi Oulun ammattikorkeakoulu avoinamk@oulu.fi Seinäjoen ammattikorkeakoulu avoinamk@seamk.fi Ammattikorkeakoulut pidättävät oikeudet muutoksiin.