Poroteurastamotoiminnan kehittäminen uuden teknologian ja innovaatioiden avulla

Sivu luotu: 2.10.2024
Viimeksi päivitetty: 2.10.2024

Poroteurastamotoiminnan kehittäminen uuden teknologian ja innovaatioiden avulla -hankkeessa tuotetaan tietoa teurastamoiden tilojen, rakenteiden, laitteiden ja toimintatapojen kehittämistarpeisiin, huomioiden mahdollisten uudenlaisten teknologioiden käyttöönotto. 

Hankkeessa mallinnetaan teurastamon kanssa yhteistyössä toimivia pakkaus- ja jalostustiloja, joilla tuetaan elintarvikekelpoisten jakeiden talteenottoa ja niiden arvonnousua. Lisäksi tavoitteena on teurastamo- ja jalostustilojen käytön kehittäminen ja käyttöasteen lisääminen huomioimalla muut toimijat ja yhteistyömahdollisuudet. 

Hankkeessa mallinnetaan teurastamolta toteutettavaa lähi- ja etäopetusta sekä sen vaatimaa laitteistoa. Tavoitteena on myös kehittää poroteurastamoiden toimintaan liittyvän opetuksen laatua ja sen tarjoamista etäisyyksistä riippumatta.

Hankkeen tuloksia:

-tulevaisuuden teurastamon mallinnus, jota voidaan hyödyntää uusien sekä olemassa olevien poroteurastamoiden toiminnan kehittämisessä.

-mallinnus pakkaus-ja jalostustiloista, joissa on huomioitu kaikki porosta saatavat jakeet.

-kuvaus toteutuksesta, jolla millä tahansa poroteurastamoa voidaan käyttää oppimisympäristönä lähi- ja etäopetuksessa

Toiminta-aika: 1.11.2023-31.8.2025 

Päätoteuttaja SAKK (Sogsakk.fi), osatoteuttaja Lapin AMK

Kokonaisbudjetti: 259 852 €

EU-rahoituksen osuus: 207 880 €

Hanketta rahoittaa Lapin liitto Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR)